dinsdag 29 april 2014

Hoera! Een parkje is geboren!

Donderdag 13 maart 2014 was het dan eindelijk zover:  het Wibautplantsoen werd officieel op de kaart gezet, als Wibautpark. En daar zijn wij, Vereniging Vrienden van het Wibautplantsoen, natuurlijk hartstikke trots op! De straatnaam-onthulling vond plaats om 13.00 uur en werd uiteraard gevierd met beschuit met groene muisjes. Volg ons via www.wibautpark.nl en www.wibauttuin.nl.

Uit Nieuwsbrief Oost 13 maart 2014: Plantsoen wordt Wibautpark.
http://www.oost.amsterdam.nl/actueel/buurtnieuws/oud-oost/oosterparkbuurt/2014/plantsoen/ Stadsdeel Oost heeft er officieel een nieuw park bij. De groene driehoek aan de Wibautstraat tussen Platanenweg en spoortalud heet sinds kort Wibautpark. De nieuwe naam is een initiatief van de vereniging Vrienden van het Wibautplantsoen. Donderdag 13 maart onthulden zij samen met stadsdeelwethouder Openbare Ruimte Nevin Özütok op feestelijke wijze het eerste nieuwe straatnaambord van het park. 
Het Wibautpark, dat vlakbij het voormalige Volkskrantgebouw en het Trouwgebouw ligt, krijgt binnenkort een flinke opknapbeurt, zodat het weer een aangename plek wordt om te verblijven en te genieten van het groen. Het bestaande groen wordt gesnoeid, er wordt plaats gemaakt voor nieuwe beplanting, de oude paden worden in ere hersteld en er komt nieuw straatmeubilair. Zo wordt het weer een echt park. Er zijn zelfs plannen om het beeld van Floor Wibaut hier een mooi plekje te geven. Dit beeld staat nu nog aan de Mauritskade bij de brug over de Singelgracht.
Nevin Özütok: "Het Wibautpark vormt straks een mooie aanvulling op het nieuwe groen op de heringerichte Wibautstraat. Ik hoop dat naast de omwonenden ook vele passanten volop van het Wibautpark gaan genieten."
De naam Wibautpark is een initiatief van de Vereniging Vrienden van het Wibautplantsoen. Vorig jaar heeft deze vereniging naast het plantsoen een succesvolle buurtmoestuin opgezet, de Wibauttuin. Dit deden zij samen met zo'n vijfentwintig enthousiaste buurtbewoners, het stadsdeel en woningbouwcorporatie Stadgenoot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten